BURHANİYE'DE ORGANİK PAZAR”

BURHANİYE

Burhaniye`de organik ürünlerin satıldığı yüzde 100 Ekolojik Organik Pazarı” kuruluyor.

Burhaniye ilçesinde organik ürünlerin satıldığı yüzde 100 Ekolojik “Organik Pazarı” kuruluyor. Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, “Üretimde ve tüketimde yerellik ve doğallık çok önemli” dedi.

Burhaniye ilçesinde Perşembe günleri Burhaniye yiyecek pazarı olarak bilinen Kemer Pazarında organik ürünlerin satıldığı “Yüzde 100 Ekolojik Organik Pazarı” kuruluyor.

Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Kent Konseyi, Turizm Çevre Çalışma Bölümü önderliğinde Burhaniye Kaymakamlığı Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksek Okulu, Burhaniye Tarım İlçe Müdürlüğü, Burhaniye Ziraat Odası katkılarıyla kurulacak olan pazar, Perşembe günleri Burhaniye Yiyecek Pazarı olan Kemer Pazarında kurulacak.

Yüzde yüz organik ürünlerden oluşan ve yetkili firmalardan alınan sertifikalı ürünler Perşembe günü görücüye çıkacak ve her Perşembe günleri “Yüzde 100 Ekolojik Organik Pazarı” kurulup halka organik ürünler birinci elden pazarlanacak.

“Üretimde ve tüketimde yerellik ve doğallık çok önemli” diyen Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Burhaniye halkının alışveriş yapacağı bir “Yüzde 100 Ekolojik Organik Pazarını” hedeflediklerini ve hayırlı olmasını diledi.

Burhaniye ilçesinin Sinekli ve Kır Kayalarında üretilen doğal ürünlerin satılışının yapılacağı olan organik tarım yapan satıcılar pembe domates, ceviz, beyaz barbun, taze fasulye, hububatlar, çilek ve elma gibi ürünleri Burhaniyelilere satışa sunacağı açıklandı. 

 Enver DOLGUN



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı